Kelj čips

Sastojci:

1 glavica svježeg kelja

1/4 šalice indijskih oraščića

1 žlica jabučnog octa

1 žlica agave sirupa

1 žlica prehrambenog kvasca

2 limete, sok

 

Trebati će vam dehidrator, iako možete napraviti u pećnicu na postavku najniže temperature, a imajući vrata pećnice otvorena. Ali samo ako niste pretjerano zabrinuti o tome da li je vaš kelj čips službeno "sirovi".

 

Korak 1: Operite i osušite kelj

Prvi korak za kelj čips je oprati kelj i ukloniti tvrdi dio. Tada kelj otrgnuti na komadiće u vrlo veliku zdjelu.

 

Korak 2: Napravite preljev

Kombinirajte sve ostale sastojke u svoj Vitamix i miksajte. Trebalo bi izgledati kao gusti preljev za salatu. Izlijte na vaš kelj, koristeći žlicu.

 

Korak 3: Masaža kelja

Sada je vrijeme da kelj intenzivno masirate. Svaki list kelja mora biti prekriven smjesom, treba dobro i jednolično prekriti kelj sa smjesom.

 

Korak 4: Dehidrator

Kelj raširite na dve ladice teflex papira dehidratora. Dehidrirajte oko 4 sata na 40 stupnjeva.

 

Korak 5: Jedite!

Sada je vrijeme da jedete čips! Obično odvojim svaku ladicu dehidratora u pojedinačne plastične posudice kako bi izbjegla jesti cijeli dehidrator pun kelja čipsa u jednom danu. To se može dogoditi lakše nego što mislite, a to je katastrofa puna kalorija. 

 

 

 

Izvor: www.terawarner.com

 

Vezani članci:



Ostali članci

Čips od bresaka

Breskve su tako sočne i slatke prekrasan dar prirode u ljetne dane. Uvijek je najbolje jesti zrelo sočno, svježe voće.

Čips od tikvica

Hranjive tvari su u kori tikvice i meso tikvice, ako jedete nešto s korom, obavezno neka bude organski ili domaći uzgoj

Muesli

Odličan brzi jutarnji doručak.

Chia puding sa šumskim voćem

Chia sjemenke opskrbljuju nas proteinima, vitaminima, mineralima kalcijem, kalijem, bakrom, željezom, manganom i cinkom