Bolognese

Sastojci:

  • "Mljeveno meso"
  • 1 šalica oraha
  • 2 šalice tikvica
  • 1 šalica šampinjona
  • 1/4 šalice luka
  • 1/4 šalice peršina
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice tamari
  • Prstohvat himalajske soli i papra

Stavite orahe u sjeckalicu ili multipraktik i miksajte, stavite tikvice i miksajte na par puta. Smjesu stavite u posudu sa strane. Stavite gljive, luk, peršin, sok od limuna, tamari, sol i papar u mikser i miksajte dobro. Raširite po listu dehidratora i dehidrirajte na 42 stupnjeva 2 sata. Okrenite na drugu stranu i dehidrirajte još 2-3 sata, pazite da ne posušite do kraja.

Umak od rajčice

  • 1 šalica suhih rajčica
  • 1 šalica svježih rajčica
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice bosiljka
  • 2 žlice origana
  • 2 češnja češnjaka
  • malo soli
  • 1/2 crvene paprike

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do glatke kreme. Stavite u zdjelu sa mljevenim mesom i pomiješajte. Stavite u dehidrator na 1 sat da bude toplo i ukusno. Smjesa pomiješana može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Sheraj :-)