Komorač salata

Hrskava, marinirana salata od kupusa i komorača koji daje odličan okusa za bilo koju salatu!

Međutim, kada se tanko nareže na mandolinu komorač, i to marinirati u jednostavnom spoju citrusa i začina, postaje jako ukusno.

Sastojci:

  • 2 male ili 1 veliki komorač, jezgra uklonjena i tanko narezano na mandolini
  • 1 limun, naribana korica i sok
  • 1 naranča, naribana korica i sok
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
  • 1/4 žličice morske ili himalajske soli

Uz pomoć mandoline tanko izrežite komorač.

Miješati zajedno ostatak sastojaka u veliku zdjelu, zatim stavite koromač u preljev i sve dobro premazati.

Neka se marinira najmanje 15 minuta prije posluživanja prelijte preko rikole ili potočarke. Možete dodati neki dodatni preljev, ako vam se sviđa.

Spremite ostataka u hladnjak, te može trajati tako spremljeno do tri dana.

Sheraj :-)