Luleki od mlade zelene pšenice

Sirove lazanje s pestom od korijandera, namaz od sušenih rajčica i mariniranim povrćem.

Za jednu ili dvije porcije

Marinirano povrće:

  • 1 rajčica
  • 1 šalica gljiva
  • bilo koje drugo povrće koje vam se sviđa ili imate ovisno o sezoni
  • 1 žlica tamari-a
  • 1 žličica ulja orahovog ili maslinovog

Kriške gljiva i rajčice stavite u zdjelu. Stavite tamari (i ulje, ako ga koristite) na njih i miješati u rukama sve dok nije ravnomjerno pokriveno. Stavite u dehidrator ili pećnicu - i to najnižu temperaturu 42 stupnjeva – dokle napravite sve ostalo.

Pesto od korijandera:

  • 2 šalice svježeg korijandera
  • 1/4 šalice oraha
  • 1/4 šalice sjemenki bundeve
  • sok od 1 limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, na okus
  • Vode, koliko je potrebno

Miksajte sve sastojke u multipraktiku ili blenderu dok ne postane poput pesta. Stavite u zdjelu i na stranu.

Namaz od suhih rajčica:

  • 1/2 šalice proklijanog slanutka
  • 1 žlica tahini-a
  • sok od 1 limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/3 šalice sušenih rajčica
  • Sol, na okus

Pomiješati sve sastojke u multipraktiku ili blenderu do prilično glatke kreme i dodajte rajčice u male komade i dobili ste crvenkastu smjesu.

Lazanje tijesto:

  • 1 tikvica
  • Tikvice rezati na mandolinu na tanko.

Ostalo:

  • šaka maslina
  • 1/4 šalice vlasca
  • Ostale namirnice koje volite

Slaganje: položiti dvije tikvice jedna pored druge, malo preklapanih i sloj sa svim drugim umacima i povrćem koje ste upravo napravili. Na vrh s maslinama i vlascem.

Izvor: http://www.thisrawsomeveganlife.com/

Sheraj :-)