
Recept za brzu i jednostavnu tortu od krušaka i maka
Neobična kombinacija kruški i maka razveselit će nepce svakog gurmana, a dodatni razlog zašto biste trebali isprobati baš ovu tortu je brzina i jednostavnost pripreme - za razliku od uobičajenih torti, ova ne zahtijeva kuhanje!
Sastojci
Podloga od maka:
- 200 gr maka
- 1 šalica datulja
- 1/4 šalice limuna
Sve sastojke iziksajte u blenderu ili multipraktiku do smjese koja se drži zajedno. Raširite dobivenu smjesu od maka po dnu kalupa za tortu u koju ste prethodno raširili masni papir .
Krema:
- 4 kruške
- 2 šalice indijskih oraščića
- 2 žlice kokosovog maslaca
- datulje ili agava sirup
- burbon vanilija u prahu
Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke kreme. Kremu rasporedite ravnomjerno po vrhu. Tortu stavite u zamrzivač na 3 sata te poslužite.