Torta od krušaka i maka

Recept za brzu i jednostavnu tortu od krušaka i maka

Neobična kombinacija kruški i maka razveselit će nepce svakog gurmana, a dodatni razlog zašto biste trebali isprobati baš ovu tortu je brzina i jednostavnost pripreme - za razliku od uobičajenih torti, ova ne zahtijeva kuhanje!

Sastojci

Podloga od maka:

  • 200 gr maka
  • 1 šalica datulja
  • 1/4 šalice limuna

Sve sastojke iziksajte u blenderu ili multipraktiku do smjese koja se drži zajedno. Raširite dobivenu smjesu od maka po dnu kalupa za tortu u koju ste prethodno raširili masni papir .

Krema:

  • 4 kruške
  • 2 šalice indijskih oraščića
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • datulje ili agava sirup
  • burbon vanilija u prahu

Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke kreme. Kremu rasporedite ravnomjerno po vrhu. Tortu stavite u zamrzivač na 3 sata te poslužite.

Sheraj :-)